Een kiekje in onze club


Wie zijn wij?
STV Gravelsteps is een gezellige tennisvereniging in Schoondijke.
De vereniging is opgericht in 1971 en heeft op dit moment ruim 80 leden, die met veel plezier hun hobby uitoefenen.  Onze vereniging biedt tal van mogelijkheden op recreatief en competitief gebied.
Verder worden er door de vereniging tal van activiteiten georganiseerd, waardoor aan ieder lid de mogelijkheid geboden wordt om een balletje te slaan en nader kennis te maken met onze gezellige vereniging.
Een aantal leden zijn al vanaf het prille begin lid en zijn dat nog steeds. Dit zegt wat over onze vereniging, waarop we zeer trots zijn.
We hopen dan ook snel nader met je kennis te kunnen maken en dat je net zo enthousiast wordt over onze vereniging als onze huidige leden.

Wat voor vereniging is het?
De vereniging is geprivatiseerd m.a.w. ontvangt geen subsidie van de gemeente. De vereniging is volledig zelfvoorzienend. De banen en gebouwen zijn eigendom van de vereniging.
De vereniging wordt volledig draaiend gehouden door de inzet van een groot aantal vrijwilligers en genereert haar inkomsten door het organiseren van toernooien en diverse activiteiten, de jaarlijkse contributie en de omzet uit de kantine.

Hoe heeft de vereniging het bestuurlijk georganiseerd?
Het bestuur bestaat uit 6 personen en wordt ondersteund door meerdere commissies

 • Evenementencommissie
 • Kantinecommissie
 • Accommodatiecommissie

Voor namen van personen verwijzen we je graag naar de pagina van het bestuur.

Hoe word je als lid geïnformeerd?
We houden onze leden op de hoogte d.m.v. deze website.
Deze site wordt in het tennisseizoen frequent bijgewerkt. Hierop vind je allerlei informatie over onze vereniging, zoals samenstelling bestuur, informatie over toernooien, competitieteams, foto-albums en nog veel meer. Ook zijn wij actief op Facebook.
De leden worden per e-mail en een digitale nieuwsbrief geïnformeerd over de komende activiteiten. Ook brengen we de activiteiten onder de aandacht door posters op te hangen in de kantine.

Hoe ziet onze accommodatie eruit?
Onze accommodatie bestaat uit 3 verlichte gravelbanen, een zeer gezellige knusse kantine, ruime kleedruimtes en een schitterend terras.

Drie gravelbanen
Wij hebben tot nu toe steeds gekozen voor Gravel als ondergrond voor onze banen. Deze ondergrond moet dagelijks intensief onderhouden worden. Dit wordt gedaan door onze “groundsman”, daarnaast moeten de banen na elke partij door de spelers geveegd worden. Om de banen in goede conditie te houden is het van belang dat er met het juiste schoeisel gespeeld wordt. ’s Nachts worden de banen automatisch beregend, tijdens warme en droge dagen kan het noodzakelijk zijn om de banen gedurende de dag extra te sproeien. Alle 3 de banen beschikken over verlichting, die door de kantinedienst kan worden ingeschakeld.

Minibaan
Een paar jaar geleden hebben we als eerste vereniging in West Zeeuws-Vlaanderen een Minibaan aangelegd, vrij toegankelijk voor alle Schoondijkse jeugd.

Kantine
Onze onlangs gerenoveerde kantine is iedere avond geopend vanaf 19.00 uur. In het weekend is de kantine geopend tijdens competitiewedstrijden en verschillende activiteiten.
De kantinedienst wordt georganiseerd door de kantinecommissie samen met een groot aantal vrijwilligers die eens in de zes weken een kantinedienst draaien.
Heb je als (nieuw) lid belangstelling om aan de kantinedienst een steentje bij te dragen, dan verzoeken we je contact op te nemen met Niek de Rijk.

Terras
Na afloop van een potje tennissen is het gezellig vertoeven op ons vernieuwde terras.
Het meubilair biedt ruimschoots de mogelijkheid om nog gezellig te loungen onder het genot van een bakje koffie/thee of een drankje. De ligging van het terras is zeer gunstig, zodat hier in de zomermaanden volop genoten kan worden van het  zonnetje.

Kleedruimten
De kleedruimten worden elke ochtend geopend en ’s avonds door de kantinedienst gesloten. Wekelijks worden deze ruimten schoongemaakt.


Welke activiteiten zijn er voor de seniorleden?
Naast de voldoende mogelijkheden om recreatief te spelen, bieden wij je als vereniging de volgende mogelijkheden voor deelname aan:

 • Jumbotoernooi
 • Molenkreek 40+ toernooi
 • Tennisles
 • Dubbel en Mix Toss
 • Competitie

Alle georganiseerde activiteiten zijn voor spelers van ieder niveau en zijn opgenomen in de evenementenkalender die elk jaar opnieuw verschijnt.
Door aan één van deze activiteiten deel te nemen, maak je snel kennis met onze leden.

Wat doen wij voor de jeugd?
Mede dankzij een actieve jeugdcommissie die jaarlijks diverse activiteiten voor de jeugd organiseert heeft de vereniging een groot aantal jeugdleden. Voorbeelden van activiteiten zijn:

 • Tennisles
 • Bal- en slagvaardigheid
 • Tienertraining
 • Ladder
 • Jeugdkamp
 • Winteractiviteiten (niet alleen tennis)

Nieuwsgierig geworden?
Graag nader kennismaken met ons?
Dat kan, we ontmoeten je graag op één van onze tennisbanen, in de kantine óf op het terras.

Ben jij eventueel die vrijwilliger die we zoeken?
Om onze vereniging draaiende te houden hebben we veel vrijwilligers nodig. Wij hopen in de toekomst dan ook een beroep op je te kunnen doen om als vrijwilliger een steentje bij te dragen. Er zijn vele mogelijkheden hiertoe binnen onze vereniging.

Nog vragen?
Heb je na al deze informatie nog vragen, dan kan je contact opnemen met Anja van Damme of Kim Ringoot of per mail info@stvgravelsteps.nl
We helpen je graag om onze vereniging nader te leren kennen.

Tot slot:
Namens het bestuur en alle leden wensen we je veel plezier in onze vereniging.